به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سلماس پیام»، با گذشت چندین ماه از تغییر دولت، هنوز استاندار جدید آذربایجان غربی معرفی نشده است، این در حالی است که این استان با دارا بودن ظرفیتهای عظیم اقتصادی، فرهنگی و گردشگری، نیازمند مدیریتی قوی و برنامهریزی دقیق برای توسعه و پیشرفت است.
نتایج جبرانناپذیر تأخیر در انتخاب استاندار آذربایجان غربی
تأخیر در انتخاب استاندار، موجب بروز بیثباتی در تصمیمگیریها و اجرای پروژهها میشود، همچنین، این امر میتواند پیامدهای منفی بر سرمایهگذاری و جذب گردشگر داشته باشد. این وضعیت نهتنها باعث ایجاد نارضایتی در میان مردم شده، بلکه روند توسعه و پیشرفت استان را نیز تحتتأثیر قرار میدهد.
آذربایجان غربی، استانی با تنوع قومی و مذهبی است که نیازمند مدیریتی مدبر و آگاه به مسائل محلی است، انتخاب استاندار باید بر اساس شایستگی و تواناییهای مدیریتی و با نظرخواهی از نخبگان و مردم استان انجام شود.
در واقع استان آذربایجان غربی همچنان بدون استاندار مانده و با سرپرستی اداره میشود این تعلل در انتخاب استاندار جدید، مشکلات مدیریتی متعددی را برای استان به همراه خواهد داشت.
بعد از انتخاب «محمدصادق معتمدیان» استاندار سابق آذربایجان غربی بهعنوان استاندار تهران؛ انتظار میرفت که استاندار جدید آذربایجان غربی نیز سریعاً انتخاب و معرفی شود؛ اما زمان نشان داد که پروسه انتخاب استاندار آذربایجان غربی کماکان ادامه داشته و هیچکدام از گزینههای مطرح شده در فضای مجازی با سوابق و پیشینه سیاسی خود هنوز نتوانستهاند حمایت کامل گروهها را جلب کرده و یا خود بهعنوان گزینه نهایی دولت مطرح کنند.
انتقاد از تأخیر در انتخاب استاندار آذربایجان غربی
طولانیتر شدن پروسه انتخاب استاندار آذربایجان غربی حتی سبب انتقاد نماینده ادوار آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی نیز شد و نادر قاضیپور در گفتگو با خبرنگار سلماس پیام گفت: فرایند انتخاب استاندار برای استان ما طولانی شده است. باتوجهبه وضعیت موجود و ظرفیتهای استان انتظار داریم تا از سوی دولت توجه خاصی به آذربایجان غربی شود.
وی با بیان اینکه استاندار آینده آذربایجان غربی باید کسی باشد که ظرفیتهای این استان را به بهترین نحو مورد بهرهبرداری قرار دهد، افزود: آذربایجان غربی استان پرظرفیتی بوده و هر یک از شهرها و بخشهای این استان دارای ظرفیتهای بالقوهای هستند که باید بالفعل شوند.
نماینده ادوار آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی به ظرفیت بخش کشاورزی در آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: احداث کارخانههای مادر در این بخش میتوان نقش بسزایی در اقتصاد منطقه و ایجاد اشتغال پایدار ایفا کند.
قاضیپور با تأکید بر اینکه اشتغال جوانان یکی از موضوعات مهم و قابلتوجه در آذربایجان غربی است، تصریح کرد: به دلیل نبود کارخانههای مادر و زمینه اشتغال؛ هر روز شاهد مهاجرت جوانان این استان به استانهای دیگر برای اشتغال هستیم.
وی اظهار کرد: از دولت انتظار داریم به موضوع اقتصاد و اشتغال در آذربایجان غربی توجه بیشتری داشته باشد تا یکی از مهمترین خواستههای مردم این استان یعنی اشتغال جوانان محقق شود.
نماینده ادوار آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلام با بیان اینکه استانداری که به آذربایجان غربی میآید باید به امر اشتغال اهمیت دهد، گفت: استاندار آینده باید ظرفیتهای بالقوه موجود در شهرهای مختلف استان از شمال تا جنوب را به بهترین نحو برای ایجاد اشتغال دائم عملیاتی کند.
قاضیپور همچنین به موضوع خامفروشی نیز اشاره کرد و گفت: نبود کارخانههای مادر در استان سبب خامفروشی در برخی بخشها مانند صنایع و معادن نیز شده است که این موضوع نیز باید موردتوجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه همه ما مدیون آنهایی خواهیم بود که در این استان اشتغال دائم ایجاد کنند، تصریح کرد: از دولت درخواست داریم تا سفرههای مردم را رنگین کرده و زمینه اشتغال ثابت و پایدار را برای قشر جوان فراهم کند.
انتخاب استاندار با معیارهای شایستهسالاری انجام شود
یکی از فعالان سیاسی شهرستان سلماس نیز با اشاره به طولانیشدن پروسه انتخاب استاندار آذربایجان غربی گفت: انتخاب استاندار جدید برای آذربایجان غربی باید با دقت و توجه به معیارهای شایستهسالاری انجام شود تا بتواند با مدیریت کارآمد و برنامهریزی دقیق، مشکلات استان را حل کرده و مسیر توسعه و پیشرفت را هموار کند.
فرامرز رحیمی با اشاره به تنوع قومی و موقعیت جغرافیایی آذربایجان غربی، افزود: اسامی مختلفی برای استانداری آذربایجان غربی شنیده شده و مطرح میشود؛ ولی آن چیزی که بیش از همه مهم است؛ انتخاب استاندار توانمند، قوی، ولایی و با روحیه جهادی، انقلابی و البته بومی و بهدور از خط و خطوط و جناح سیاسی است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته و در طول مسئولیت دولتهای مختلف استانداران وقت تلاش خود را برای ارتقا شاخصها و توسعه آذربایجان غربی به کار گرفتهاند بیان کرد: علیرغم همه این موضوعات؛ واقعیت آن است که وضعیت استان آذربایجان غربی در بسیاری از شاخصها وضعیت قابلقبولی به شمار نمیرود.
رحیمی با اشاره به اینکه شناخت موقعیتهای استان و پتانسیلهای موجود و ارائه راهکار به سمت بهرهمندی از این پتانسیلها میتواند یکی از شاخصهای استاندار قوی و کارآمد در آذربایجان غربی باشد، اظهار کرد: استاندار قوی و کارآمد آن است که شناخت دقیق از مسائل و نیازهای استان داشته و مشکلات آن را خوب بشناسد و برای رفع آنها تلاش کند.
پروسه انتخاب استاندار آذربایجان غربی طولانی شده و این تأخیر در انتخاب استاندار باتوجهبه اینکه آذربایجان غربی یکی از استانهای مهم و راهبُردی کشور بوده و از نظر وسعت هفتمین استان ایران و از نظر جمعیت نیز استان سوم کشور به شمار میرود و به دلایل مختلفی از جمله هم مرز بودن با سه کشور از اهمیت و جایگاه بسزایی برخوردار است؛ به منزله فرصتسوزی است.
ضروری است هر چه سریعتر یک مدیر قوی و کارآمد سکاندار استاندار آذربایجان غربی قوی شود که دارای قدرت رهبری، خلاقیت، ارتباط مؤثر با مسئولان، مدبر، راهبُردی برای تدوین راهبُردهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت و پیادهسازی آن، تحلیلگر، تیم ساز و تشکیل تیم قوی و مؤثر، صداقت، قدرت صبر و تحمل، شایستهسالار، پذیرش انتقاد، تحقق و روحیه خدمت و جهادی بوده و بتواند قطار توسعه و پیشرفت استان را به سرمنزل مقصود برساند.
مردم استان با صبر و شکیبایی منتظر معرفی استاندار جدید هستند، امیدواریم دولت هرچه سریعتر فردی شایسته را برای این مسئولیت مهم انتخاب کند تا شاهد پیشرفت و توسعه روزافزون استان باشیم.
تاکنون دلایل رسمی برای تأخیر در معرفی استاندار آذربایجان غربی اعلام نشده است، بااینحال، برخی سیاسیون، عدم توافق بر سر نامزد نهایی و یا وجود برخی مسائل داخلی در دولت را از جمله دلایل احتمالی این تأخیر میدانند.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید