×
×

اجرای پروژه کشت تراکم گندم در سلماس

  • کد نوشته: 5785
  • ۷ آبان
  • ۰
  • اجرای پروژه PDT کشت تراکم گندم دیم در محل روستای شوریک شهرستان سلماس در حال انجام می‌باشد.
    اجرای پروژه کشت تراکم گندم در سلماس

    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سلماس پیام، اجرای پروژه PDT کشت تراکم گندم دیم در محل روستای شوریک شهرستان سلماس در حال انجام می‌باشد.

    توحید منافی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سلماس گفت: پروژه PDT کشت تراکم گندم به‌منظور استفاده از ظرفیت دیمزارها باهدف پایداری تولید، افزایش تنوع محصول در اراضی دیم به‌صورت متوالی اجرا می‌شود.

    وی افزود: بذر یکی از نهاده‌های مهم برای تولید پایدار محسوب شده و بررسی‌ها نشان می‌دهد که بذور اصلاح شده نقش مهمی در افزایش تولید محصولات کشاورزی دارند و در مجموع امسال چند هزار تن بذر گندم و جوگواهی شده تولید می‌شود.

    رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سلماس ادامه داد: مهم‌ترین عوامل در دستیابی به عملکرد مطلوب، استفاده از بذر اصلاح شده، رعایت تاریخ کشت، تراکم مناسب و تناوب زراعی، اجرای کشاورزی حفاظتی و تغذیه مناسب است.

    منافی تصریح کرد: باتوجه‌به آغاز کشت گندم، یکی از مهم‌ترین اقداماتی که برای افزایش تولید گندم بایستی انجام داد، بهبود تغذیه گیاهی و انتخاب بذر مناسب است.

    وی عنوان کرد: پروژه PDT کشت تراکم گندم دیم در محل روستای شوریک شهرستان سلماس با رقم کشت واران، مقدار بذر

    ۱۲۰،۱۴۰،۱۶۰،۱۸۰، ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار و با عمق کشت ۴ الی ۶ سانتی‌متر در حال انجام است.

    رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سلماس گفت: این طرح به‌منظور استفاده از ظرفیت دیمزارها باهدف پایداری تولید، افزایش تنوع محصول در اراضی دیم اجرا شده است.

    منافی بیان کرد: چهار پایگاه نوآوری در راستای اجرای طرح جهش تولید در دیم مزارهای سطح استان ایجاد شده که در شهرستان‌های بوکان، پیرانشهر، چالدران و سلماس قرار دارد.

    وی اظهار کرد: هدف از ایجاد این پایگاه‌ها مقایسه روش‌های کشت مرسوم با کشت مستقیم، کشت محصولات در تراکم‌های مختلف، روش‌های مختلف تغذیه و کاشت در زمان‌های متفاوت به‌صورت پاییزه یا انتظاری و در نهایت انتخاب بهترین روش کاشت، عملکرد، تغذیه و محصول منطبق با شرایط اقلیمی و تولید مطلوب است.

    رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سلماس عنوان کرد: از جمله محصولات کشت شده در این پایگاه‌ها گندم، دانه‌های روغنی شامل گلرنگ و کاملینا، گیاهان دارویی شامل زیره و بالنگوی سبز، ارقام مختلف نخود، عدس، جو، گیاهان علوفه‌ای مانند خلر و ماشک است.

    منافی گفت: مهم‌ترین مزایای این پایگاه‌ها آشنایی کشاورزان منطقه با محصولات جدید و قراردادن آنها در تناوب و پایداری تولید در دیمزارها است که امکان بازدید کشاورزان از این پایگاه‌ها فراهم است.

    وی همچنین تأکید کرد: لازم به ذکر است که باتوجه‌به پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر بارندگی در روزهای آتی به کشاورزان توصیه می‌شود دراسرع‌وقت کشت باید انجام بگیرد.

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یک × یک =