به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سلماس پیام، اولین آزمایشگاه اینترنت اشیا شمال غرب کشور در سلماس راهاندازی شد، در این آزمایشگاه پژوهشگران و نخبگان سلماسی به همراه مربیان خود توانستهاند طرحهایی از قبیل خانه هوشمند، کفش هوشمند ویژه نابینایان و بازوی هوشمند صنعتی را اجرا کنند.
رضا شاکری مسئول پژوهشسرای سلماس در گفتگو با خبرنگار سلماس پیام گفت: کفش هوشمندی را پژوهشگران اختراع کردند که برای اولینبار در جهان ساخته شده و برای افراد نابینا هست که به دو صورت کار میکند، سنسوری که جلوی پای فرد قرار گرفته از طریق ماژول ویبره هشدار میدهد و با لرزش فرد از وجود مانع در ۴۰ سانتیمتر و کمتر از آن آگاه میشود.
وی افزود: رباتهایی که در حوزه صنعتی پزشکی جوشکاری نقاشی طراحی و حتی در خط تولید ملی کاربرد دارند و سینماتیک و سینماتیک معکوس ربات را پیدا کردهاند، میتوان در انواع محیطهای کاری از آن رباتها استفاده کرد.
مسئول پژوهشسرای سلماس تصریح کرد: این طرحها در قالب شرکتهای دانشبنیان میتواند قابلیت تجاریسازی داشته و در صنایع خودروسازی، پزشکی، عمران و ماشینسازی کارد داشته باشند.
شاکری بیان کرد: برای اولینبار در سطح کشوری ربات مسیریاب با کنترل PID درست شده.
وی ادامه داد: انجمن رباتیک پژوهشسرای حاجمحمد طلایی سلماس در زمینه اینترنت اشیا با شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری حراست جمهوری همکاری نموده و توانسته طرحهای مثل خانه هوشمند و غیره رو به مرحله اجرا در بیاورد.
مسئول پژوهشسرای سلماس اظهار کرد: پژوهشسرای شهرستان سلماس بهعنوان قطب فناوری اینترنت اشیا در شمال غرب کشور محسوب شده و برای تجاریسازی این طرحها نیازمند حمایت مسئولان استانی و کشور است.
شاکری گفت: در واقع هوش مصنوعی که امروزه از آن بسیار یاد میشود فنّاوری است که به نحوی میتواند قابلیت تفکر داشته باشد؛ لذا این قابلیت با چیزی که همه ما بهعنوان تفکر انسانی میدانیم بهصورت قابل چشمگیری تفاوت دارد، اما در واقعیت سعی میکند تا از آن تقلید داشته باشد.
وی ادامه داد: میتوان گفت هوش مصنوعی شبیهسازی شده پیمایش هوش انسانی توسط ماشینها بهویژه دستگاههای رایانهای است.
مسئول پژوهشسرای سلماس بیان داشت: هوش مصنوعی قابلیتی را برای یک ماشین فراهم میکند که از تجربه یاد بگیرند، با ورودیهای جدید سازگار داشته باشند و کارهایی انسان میتواند انجام دهد را آنها هم انجام دهند.
شاکری در پایان گفت: میتوان بهجای اتوماتیک سازی کارهای روزمره یا کارهای دستی، هوش مصنوعی کارهای رایانهای که در روز بهصورت مکرر تکرار میشود و با حجم بالا را انجام میدهد، در واقع این کار را بدون وقفه با اطمینان خاطر و بدون هیچگونه خستگی انجام میدهد.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید