به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، عباس اسماعیلی در گفتگو با دیدهبان سلماس؛ اظهار کرد: برنامه کشوری پویش ملی غربالگری فشارخون و دیابت در سطح شهرستان سلماس همزمان با استان آذربایجان غربی و کل کشور در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: این برنامه از ۲۰ آبانماه آغاز شده تا ۱۵ دیماه استمرار خواهد یافت و جمعیت هدف این برنامه کلیه جمعیت بالای هیجده سال و زنان باردار است.
رئیس شبکه بهداشت سلامت و درمان شهرستان سلماس بیان کرد: در این مدت شهرستان سلماس در غربالگری فشار خون و دیابت حائز رتبه سوم در کل استان شده است در تلاش هستیم این شاخص خدا ارتقا یابد.
وی افزود: در مرحله نخست اجرای «پویش ملی سلامت» به دنبال کنترل فشارخون و دیابت در جامعه هستیم. با پیوستن مردم به این پویش و همکاری با همکاران ما از خانههای بهداشت گرفته تا مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی در سطح کشور، بیماریهای غیرواگیر را غربالگری خواهیم کرد.
اسماعیلی با بیان اینکه، ۸۳ درصد از کل مرگومیرهای بیمارستانی مربوط به بیماریهای غیرواگیر است، عنوان کرد: سالانه ۳۰۰ هزار نفر به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی جان خود را از دست میدهند و ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال فشارخون بالا دارند و ۶۰ درصد نیز از فشارخون خود بیخبرند و ۳۰ هزار مرگ در سال بهخاطر دیابت در کشور اتفاق میافتد.
وی یادآور شد: امروزه مصرف غذاهای آماده، پرکالری و دارای نمک زیاد در میان افراد بهخصوص کودکان و جوانان افزایشیافته درحالیکه با درپیشگرفتن شیوههای سالم در زندگی و کاهش پنج تا هفتدرصدی وزن بدن میتوان از بروز دیابت به میزان زیاد پیشگیری کرد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان تأکید کرد: وزارت بهداشت باید پیشگیری محور باشد نه درمان محور و ضروریست مدارس، ادارات و سازمانهای مختلف در حوزه سلامت وارد شوند، و عوامل مؤثر در ارتقای آن شناسایی شود.
وی اظهار کرد: پویش ملی سلامت با شعار «آگاهی زودتر، مراقبت مؤثرتر» آغاز بکار کرده و ازآنجاییکه پرفشاری خون و دیابت جزو رتبههای بالایی هستند که بهسلامت آسیب میرسانند و سبب مرگومیر و ناتوانیها میشوند؛ بنابراین شناسایی بهموقع و درمان آنها بسیار اهمیت دارد.
وی در ادامه گفت: هدف اصلی این برنامه افزایش سواد سلامت، ارتقای پرونده الکترونیک، پایش مراجعه و اتصال برنامههای سلامت با جمعیت است که شاخص بهرهمندی جامعه افزایش یابد. این کار سبب میشود مردم علاوه بر خدمات دیابت و پرفشاری خون از سایر خدمات هم بهرهمند شوند و در گام اول کنترل بیماری را خواهیم داشت و سپس شاخص تکمیل پرونده الکترونیک تحقق مییابد و بعد از ۱۵ دیماه این افراد بر اساس دستورالعملهای کنترل فشارخون و دیابت پیگیری و نظارت میشوند.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید